Hi, How Can We Help You?

Blog

March 13, 2020

Wat te doen in Montreal (2)

Informatie Montreal

Gelegen op een eiland dat wordt begrensd door de St. Lawrence rivier, is Montreal de dichtstbevolkte stad in de provincie Quebec en de op één na dichtstbevolkte stad van heel Canada. De dynamiek gaat hand in hand met de omvang: de multiculturele wijken barsten van de energie en het vermaak, en dat alles in een ontspannen sfeer.

Op zoek naar een artistieke en bohemienachtige sfeer? Ga naar het Plateau-Mont-Royal en Mile End. Thrift stores, cafés, platenzaken en kunstgaleries heten u welkom, om nog maar te zwijgen van de straatkunst die gebouwen en parkeerplaatsen versiert.
Maak dan een wandeling langs de Oude Haven of begin een wandeling naar de Mount-Royal Lookout, het beroemde park met uitzicht op de stad. U wordt beloond met een onvergetelijk uitzicht op Downtown en de gebouwen. Neem in de zomer elke zondag deel aan de bijeenkomsten van dansers en drummers aan de voet van het Sir George-Étienne Cartier Monument.
Lokale bieren, bagels, pruimen en gerookte vleesbroodjes staan klaar om uw culinaire nieuwsgierigheid te bevredigen. Montreal heeft na New York de beste Noord-Amerikaanse gastronomische scene.

Kijk eens naar de evenementenkalender van Montreal. Er worden veel festivals gehouden op de Place des Arts en andere zomerevenementen, zoals vuurwerk, zijn in de Oude Haven gemeengoed. Sommige shows, zoals de herfst “Garden of Light”, zijn niet te missen tijdens uw verblijf als de data samenvallen.
Je zult Montreal geweldig vinden voor:

Île d’Orléans Touring

Een zachte manier van leven, tuinieren en handwerk kenmerken de lokale sfeer. Dit 33 km lange eiland, dat op 15 minuten rijden van Quebec City bereikbaar is, is een voor de hand liggende keuze voor fijnproevers. Haal een kaart van de omgeving en open de deuren van de chocoladewinkels en de suikerhuisjes of geniet van een proeverij bij een wijnproducent van zwarte bessen. De producten van de boerderij zijn verkrijgbaar in functie van de seizoenen en sommige markten nodigen u uit om een duik te nemen in het hart van dit culinaire erfgoed.
Opvallende landschappen en uitzichtpunten, in constante evolutie, zullen uw tocht over het eiland verlevendigen, net als de vele historische gebouwen die getuigen van het verleden van Quebec.

De Montmorency Falls

83 meter, een cijfer dat de Montmorency Falls de status van de hoogste watervallen van Quebec geeft, terwijl ze de Niagara Falls met 30 meter kunnen inhalen. Dit natuurlijke juweel ligt op 15 minuten met de auto van het centrum van Quebec City, aan de monding van de Montmorency en St. Lawrence.
Comfortabel met hoogtes? Tem de rotswanden door de 3 via Ferrata routes te volgen of gebruik te maken van de 300 meter lange tokkelbaan die een uitzonderlijk uitzicht op de site biedt.
De watervallen, die in alle seizoenen voor het publiek toegankelijk zijn, zijn het toneel van een verbazingwekkend fenomeen tijdens de winter: de gekristalliseerde nevel vestigt zich langzaam aan de voet van de waterval, de dunne poederlagen worden over elkaar heen gelegd om een reusachtige hoop te vormen die poëtisch de bijnaam “suikerbrood” heeft gekregen.

Het advies van Matisse: aarzel niet om de panoramische trap van 487 treden te nemen die naar de voet van de waterval leidt, het spektakel is nog indrukwekkender. Als de beklimming je bang maakt, neem dan de kabelbaan om moeiteloos je startpunt te vinden terwijl je geniet van een nieuwe invalshoek.

Bezoek aan de stad Quebec

Québec City is de enige versterkte stad op het Noord-Amerikaanse continent en een voormalige trans-Atlantische scheepshaven, die rijk is aan geschiedenis die verbonden is met Nieuw-Frankrijk. Vandaag de dag is de hoofdstad van de provincie verdeeld in twee geografische gebieden: Upper Town en Lower Town.
In de bovenstad staan steegjes en oude huizen naast religieuze gebouwen zoals de Notre-Dame de Québec-basiliekathedraal. Het Château Frontenac, een emblematisch gebouw van de stad, is het meest gefotografeerde hotel ter wereld. Het panoramische Dufferin Terras, gelegen voor het Château Frontenac, nodigt u uit om de Promenade des Gouverneurs te nemen langs de vestingmuren van de Citadelle.
Lowertown heeft de vorm van een doolhof van pittoreske straatjes en niet te missen wijken zoals Petit-Champlain. Neem een fotopauze op het Koningsplein en zijn imposante muurschildering die de geschied

Gaspésie

De Gaspésie Tour: 885 km aan panorama’s voor een kustcircuit dat als een van de mooiste ter wereld wordt beschouwd, aanpasbaar aan uw smaak en wensen. Stranden, bergen en kliffen leven harmonieus samen aan de rand van de St. Lawrence rivier en de Atlantische Oceaan. De rots van Percé, het vlaggenschip van het schiereiland, biedt u de mogelijkheid om zijn boog te bewonderen aan boord van een kajak, direct vanaf de kust of via een boottocht. Elk voorjaar verwelkomt het aangrenzende Bonaventure Island een kolonie Noordelijke Jan-van-genten, majestueuze vogels met oogverblindend wit verenkleed.
Wildlife observatie is net zo rijk aan de kant van het Forillon Park, de kliffen en het boreale bos zijn het herkenningspunt van verschillende soorten: zeehonden, lynxen, bevers maar ook walvissen (cruise verplicht).
Voor een strandvakantie gaat u naar de baai van Chaleur en zijn lange stranden, waar u kunt genieten van het warmste water van het schiereiland Gaspé.
In de keuken staan visproducten in de schijnwerpers, met kreeft, garnalen en krab op de frontlinie.

Lac Saint-Jean

De tour van Lac Saint-Jean, zo groot dat het de bijnaam de binnenzee krijgt, is een klassieker voor liefhebbers van roadtrips. De inwoners noemen zichzelf bosbessen (myrtilles), in verwijzing naar de vruchten die in de regio in overvloed groeien.
Geniet van een cultureel intermezzo om de geschiedenis van de Aboriginals te ontdekken in het Mashteuiatsh Amerindian Museum of beleef een ongewone ervaring in de Saint-Félicien Wilde Dierentuin: dieren die over 485 hectare land zwerven terwijl u ze bekijkt vanuit uw afgeschermde trein, waarbij de rollen worden omgedraaid voor het welzijn van de bewoners. De dierentuin vermeldt alleen dieren uit de Boréalie en al haar winst wordt geherinvesteerd in het behoud van deze soorten.
Voor een sprong in het verleden plant u een stop bij het historische dorp Val-Jalbert en zijn gebouwen, die in 1927 stilstonden, zonder een bezoek aan de watervallen van Ouiatchouan te vergeten.
Aan de natuurzijde tonen het Parc National de la Pointe-Taillon en het Parc Régional des Grandes-Rivières du lac Saint-Jean aan de ene kant zanderige oevers, boreale bossen en majestueuze rivieren aan de andere kant.

Fjord-du-Saguenay Nationaal Park

Een adembenemend panorama wacht op u in dit 326,7 km² grote nationale park: de fjord en het omringende bos maken het tot een van de meest exotische plaatsen in de provincie. Zowel in de zomer als in de winter is het een ideale speelplaats voor wandelen, kajakken, via ferrata, sneeuwschoenwandelen en hondensleeën. Je hebt misschien zelfs de kans om wat beluga-walvissen te zien tijdens de zomer.
Het uitzichtpunt Anse-de-Tabatière wordt beschouwd als een van de mooiste van het hele park en is voor iedereen toegankelijk. Het is de ideale plek om de kleurveranderingen bij zonsondergang te observeren.